Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Boresis (Boğaziçi Rehberlik Sistemi) – YETİ
Yeti kavramı felsefede;
İnsanda doğal olarak bulunan bir şeyi yapabilme gücü, doğal yatkınlık olarak açıklanmaktadır.

Ruh bilimde ise;
İnsandaki düşünme, anlama, kavrama ya da imgeleme gibi doğal zihinsel süreçlerden her biri olarak tanımlanmaktadır.

Neden YETİ?

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Nedir?
Psikolojik danışma ve rehberlik : Bireyin kendini tanıması, anlaması, sahip olduğu gizil güçleri keşfetmesi, geliştirmesi ve bulunduğu topluma aktif uyum sağlayarak kendini gerçekleştirmesi için sistematik olarak ve uzmanlar tarafından profesyonelce yapılan destek sürecidir.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik – Eğitim İlişkisi
Eğitim, kişinin yeteneklerini kendi ihtiyaçları ve toplumun amaçları doğrultusunda geliştirmesini sağlayan öğrenme faaliyeti ve bu faaliyetin nasıl yapılacağı üzerindeki yöntem ve uygulamaların tümüdür. Öğrencilerin her yönüyle sağlıklı bir şekilde gelişebilmeleri ve sosyal hayata hazırlanabilmeleri yalnızca öğretim etkinlikleri ile gerçekleştirilemez. Bu gelişimi doğru bir şekilde sağlayabilmek için öğretim ve rehberlik programlarının birlikte uygulandığı bir eğitim programına ihtiyaç vardır.

Sistemin Temel Dayanağı
Kapsamlı Gelişimsel Rehberlik Programı
Gelişimsel ve ardışık olarak devam eder.
Öğrenci merkezlidir ve öğrencilerin ihtiyaçlarını temel alır.
4 boyutu vardır: Rehberlik müfredatı, bireysel planlama, müdahale ve sistem desteği.
İyileştirici, kriz yönelimli, önleyici ve gelişimsel yaklaşımların bütünleştirilmiş halidir.

Boresis Öğrenci Çalışmaları
- ORYANTASYON ÇALIŞMALARI