Boğaziçi Junior Model United Nations (JMUN) Konferansı

18 Nisan 2023 Salı
BOĞAZİÇİ JMUN’23
13-15 Nisan 2023 tarihleri arasında ,Isparta’da ilk kez düzenlenlenen Boğaziçi Junior Model United Nations (JMUN) Konferansı; toplam 334 öğrenci ve öğretmen katılımı ile Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Konferans ; Akdeniz Bölgesi’nin en kalabalık JMUN konferanslarından birisi olarak adını tarihe yazdı .Üstün çaba ve özveri ile ;
Başta Boğaziçi Koleji ortaokulu olmak üzere toplam 9 farklı okuldan öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile 3 gün boyunca süren süren akademik çalışmalarla katımcılarımız ;İngilizce olarak dünya sorunlarına çözüm önerileri getirdiler ve bunu çok ciddi bir süreçte yöneterek ,hem yabancı dillerini en üst düzeyde kullanıp hem de özgüvenlerini geliştiren bir çok ortamda bulunmanın gururunu yaşadılar.

UNESCO ( United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) ,UNICEF ( United Natıons International Children's Emergency Found),UNEP(United Nations Environment Programme),UNHRC (United Nations High Commisssioner for Human Rights) WHO(World Health Organization) konu başlıkları ile yürütülen komiteler Boğaziçi Koleji Lisesi öğrencilerimizin yer aldığı akademik ekiplerce başarıyla yönetildi .

Süleyman Demirel Üniversitesi Lütfi Çakmakçı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Açılış ve Kapanış törenlerimizde Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Sn.Nihat Ayyıldız ve Teknokent Genel Müdürü ve SDÜ Yenilikçilik Direktörü Sn.Serdal Terzi değerli konuşmaları ile yer aldılar.SDÜ Akademik Oda Orkestrası eşsiz müzik dinletileri ile programın devamında yer alırken, Yabancı Diller Koordinatörü ve JMUN Direktörü Sn.Şenay Türel ve MUN Danışmanı Sn.Anıl İpekçi  teşekkür konuşmalarını gerçekleştirdiler.Programımız ;akademik ekibimizden yönetici öğrencilerimiz ; Alisa Aygül, Ecrin Açıkgöz ve Asude Yıldırım etkinliğe damga vuran kapanış konuşmaları ,ödül töreni ve görkemli Flag Ceremony(Bayrak Töreni ) ile sona erdi .

Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bu üstün başarılarından dolayı kutluyor, başarılarının katlanarak devam etmesini diliyoruz.