Yenilikçi Eğitim programları

Kodlama ve 3D Tasarım
Kodlama eğitimi programı, öğrencilerin bilimsel düşünmeyi (computational thinking) geliştirmeyi sağlar. Kodlamanın eğitimde kullanımında işlev, kodlamanın nasıl yapılacağını öğreten bir disiplin olmayıp öğrenmek için kodlamanın kullanılmasını sağlamaktadır.

3D tasarım ile öğrencilerimiz fikirlerini somut ürünlere dönüştürebilmekte, hayal güçlerini geliştirmektedir. Böylece öğrencilerimizin çeşitli alanlarda yeni fikirler üretmesini sağlamakta ; matematik, mühendislik, teknoloji ve fen alanlarında motivasyonun sağlanmasında önemli bir eğitim basamağı olarak ön plana çıkmaktadır. Öğrencilerin fikir dünyaları ile tasarladıkları objelere dokunabilmeleri benzersiz bir deneyim sağlamaktadır.

İnovasyon
Eğitimde inovasyonun kullanımın amacı bireylere bilgi çağına dair verilerin ve becerilerin aktarılabilmesi, öğretilebilmesidir. 21. yy. becerilerinin geliştirilebilmesi için bu yüzyılın çocuklarının inovasyon eğitimine kaçınılmaz ihtiyacı olacaktır. İnovasyon eğitimleri küresel dünyada rekabet ve bilgi toplumlarının ihtiyaç duyduğu teknolojik talepler karşısında öğrencilerimizin 21. yy. becerilerini geliştirmelerini sağlar.