Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Okul öncesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmeti ile öğrencilerin gelişimi takip edilmesi açısından çok önemli bir kademedir. Öğrenciyi tanımak, güçlü ya da  geliştirilmesi gereken yanlarını  keşfetmek ve doğru yönlendirmek amacı ile ilk etapta öğrenciyi tanıma formları düzenlenmektedir.

Rehberlik programının ikinci adımı ise oryantasyon çalışmalarıdır. Özellikle ilk kez okula başlayan çocuklarda bu süreç kaygılı ve zor geçer. Öğrencilerin okula uyum sürecini sağlıklı ve verimli bir biçimde gerçekleştiren programda her öğrenci özel olarak takip edilmekte , yapılan bireysel görüşmelerle velilerimiz yönlendirilmektedir.

Haftada bir saat yapılan rehberlik dersleri anaokulu okul rehberlik ve psikolojik danışmanı tarafından yürütülmektedir. Derslerde “Sosyal Becerileri Eğitimi” programı ile eşgüdümlü olarak çalışmalar yürütülmektedir. İhtiyaca uygun grup etkinlikleri planlanıp sınıf içerisinde uygulanmaktadır. Yanı sıra derslerde dikkat ve konsantrasyon geliştirici etkinlikler ile çocukların bilişsel zeka alanlarının güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

AMAÇLARIMIZ
- Öğrencilerimizi yakından tanımak, kendilerini tanımalarına yardımcı olmak,
- Her çocuk biriciktir mottosu ile tüm öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu farklı gelişim alanlarını destekleyici rehberlik faaliyetleri sunmak,
- İhtiyaçlarının farkına varma, kendini yönetebilme becerisini kazandırma çalışmaları yapmak,
- Öğrencinin  bir birey olarak "kendini gerçekleştirmesine" destek olmak,
- Velilerin ve öğretmenlerin ihtiyaç duydukları alanlarda onlara yönelik yönlendirici rehberlik faaliyetlerinde bulunmak.

BOĞAZİÇİ REHBERLİK SİSTEMİN İLKELERİ
- İnsan Saygıya Değer Bir Varlıktır
- Her Birey Seçme ve Karar Verme Özgürlüğüne Sahiptir
- Rehberlik Hizmetlerinde Yürütülmesinde Gönüllülük Esastır
- Rehberlik Hizmetlerinin Yürütülmesinde Gizlilik Esastır
- Rehberlik Hizmetlerinde Bireysel Farklara Saygı Duyulmalıdır
- Rehberlik Hizmetleri Yaşam Boyu Süren Bir Hizmettir
- Rehberlik Hizmetleri Profesyonel Bir Yardım Sürecidir
- Rehberlik Hizmetleri Eğitimin Ayrılmaz Bir Parçasıdır
- Her insan değerlidir ve tüm öğrencilerimiz eşit haklara sahiptir.
- Bireyin tüm gelişim alanları takip edilerek desteklenmelidir.

Boresis (Boğaziçi Rehberlik Sistemi)
Anaokulu ve ilkokul kademesinde Boğaziçi Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Sistemimizin yegane amacı, öğrencilerin bilişsel, sosyal, fiziksel ve psikolojik açıdan yetkin şekilde yaşama ve bir sonraki eğitim basamağına hazırlamaktır.