Yabancı Dil Eğitimi

Çocuğa ikinci bir dil öğretmek için en uygun zaman, birinci dilin yani ana dilin edinilmeye başlandığı zamandır. İki dili duyan ve iletişim kuran bir çocuk, ikisini de anlayarak büyür. Kurumumuz anaokulda yabancı dil eğitiminde küçük yaşlarda başlamanın öneminin bilinciyle İngilizce'yi eğitim programının omurgası kabul etmiştir.

Her bir çocuk gelişen , öğrenen ve çevresine katkıda bulunan özgün bir bireydir. Boğaziçi Koleji Anaokulu her öğrencinin yeteneği doğrultusunda içindeki yaratıcı gücü çıkarmayı hedefleyen çalışmalar yapar. Clil yöntemini kullanarak çocukların kendilerini ve yetilerini keşfetmelerini hedefler. Öğrenciler İngilizce portfolyolar, tiyatrolar ve proje sunumları gerçekleştirerek küçük yaşlarda İngilizce konuşma becerilerini ve cesaretlerini güçlendirirler.

Bridge
BridgE adını İngilizce 'köprü' sözcüğünden alır. Okul öncesinden ortaokul 5. Sınıfa kadar öğrencilerimizin Matematik, Fen Bilgisi ve Hayat Bilgisi derslerinin konularını hem Türkçe hem de İngilizce kullanarak işlemeleri ve bu süreçte ihtiyaç duyacakları Yabancı Dili de kalıcı olarak edinmelerini hedefler.

Çağdaş dünya insanı şuuruna sahip bireyler yetiştirmek vizyonuyla BridgE programımızı öğrencilerimize;

•    yenilikçi,
•    kalıcı beceriler kazandırma amaçlı,
•    kaliteli,
•    evrensel ve bilimsel değerlere odaklanan bir eğitim programı sunmak için tasarladık.

BridgE öğrencilerimize ne sağlar?
Yabancı dilde kendisini ifade ederken o dilde düşünebilme becerisi akranlarıyla beraber kaliteli öğrenme bol miktarda özgüven uluslararası kaynaklardan araştırma ve öğrenme becerisi ve yabancı dille her an karşılaşmaya alışacağı için konuştuğu diller arasında otomatik geçiş yapabilme becerisi sağlar.